Hero vector

Integraties

Integraties met een Warehouse Management Systeem (WMS) helpen webshops en logistieke bedrijven om hun voorraadbeheer, orderverwerking en logistieke processen efficiënter te laten verlopen en informatie uit te wisselen. Dit gebeurt door het koppelen van verschillende systemen, zoals bijvoorbeeld e-commerce platforms, webshopsoftware, ERP-systemen en transport management systemen (TMS).
DAVO Fulfilment Services levert integraties met alle gangbare webshopsoftware en e-commerce platforms.

 

Direct aanvragen Offerte aanvragen
Integraties
  • WooCommerce
  • Shopify
  • Magento 1 en 2
  • Lightspeed
  • CCV
  • Mijn Webwinkel

1. Koppelen van gegevensbronnen

De integratie begint met het verbinden van het WMS met andere systemen (bijvoorbeeld een webshop of een ERP-systeem). Dit gebeurt vaak via Application Programming Interfaces (API’s), Electronic Data Interchange (EDI), of middleware die zorgt voor de gegevensuitwisseling tussen verschillende softwareoplossingen.

 

Middleware: software die fungeert als een schakel tussen verschillende systemen, die data kan vertalen, opslaan, en doorsturen tussen een WMS en andere platformen.

 

API’s (Application Programming Interfaces): bieden realtime data-uitwisseling tussen het WMS en andere systemen. Dit is de meest flexibele en gebruiksvriendelijke methode voor integraties.

 

EDI (Electronic Data Interchange): een ouder protocol voor de uitwisseling van gegevens in gestandaardiseerde formaten, vaak gebruikt in grotere of meer traditionele organisaties.

2. Synchronisatie van voorraadgegevens

Na de koppeling worden de voorraadgegevens tussen het WMS en andere systemen gesynchroniseerd. Dit omvat informatie zoals beschikbare voorraad, inkomende leveringen, en voorraadtekorten.

 

Batch Updates: gegevens worden op gezette tijden gesynchroniseerd (bijvoorbeeld elk uur of dagelijks), wat handig kan zijn als realtime synchronisatie niet nodig is.

 

Realtime Voorraadsynchronisatie: de voorraadstatus in het WMS wordt in realtime bijgewerkt wanneer bestellingen worden geplaatst, voorraad wordt aangevuld, of producten worden teruggestuurd.

Integraties - Synchronisatie van voorraadgegevens

3. Orderverwerking en fulfilment

Wanneer een klant een bestelling plaatst op de webshop, wordt deze order automatisch doorgestuurd naar het WMS voor verdere verwerking:

 

Order invoer: het systeem ontvangt de orderinformatie (bijv. product, hoeveelheid, verzendadres) en verwerkt deze in het WMS.

 

Order picken: het WMS genereert picklijsten en stuurt deze naar het magazijnpersoneel of geautomatiseerde systemen (zoals robots). Dit proces omvat het identificeren van de locatie van de producten in het magazijn.

 

Verpakken en verzenden: nadat de items zijn verzameld, worden ze verpakt en gereedgemaakt voor verzending. Het WMS zorgt ervoor dat de juiste labels en documentatie worden gegenereerd.

Logistiek proces

4. Tracking en tracing

Na de verzending biedt de integratie met het WMS tracking en tracing-functionaliteiten:

 

Retourverwerking: als een klant een product retourneert, stuurt het WMS de informatie terug naar de webshop en past de voorraadstatus aan.

 

Verzendinformatie bijwerken: zodra een bestelling is verzonden, stuurt het WMS automatisch trackinginformatie terug naar het e-commerce platform, zodat de klant de status van de verzending kan volgen.

5. Automatisering van magazijnprocessen

Een WMS-integratie kan ook magazijnprocessen automatiseren:

 

Voorraadbeheer: automatische bestellingen voor aanvulling worden geplaatst wanneer voorraadniveaus onder een bepaalde drempel dalen.

 

Magazijnlocatiebeheer: automatisch toewijzen van producten aan locaties in het magazijn op basis van regels zoals producttype, gewicht, of rotatiesnelheid.

 

Cycle Counting: geautomatiseerde tellingen van voorraad om nauwkeurigheid te waarborgen zonder stilstand van operaties.

Order fulfilment - Het picken van de orders

6. Rapportage en analyse

Door de integratie kan het WMS ook uitgebreide rapportage en analysefuncties bieden:

 

Prestatiemetingen: analyseren van picktijden, verzendtijden, retourverwerkingstijden, etc.

 

Voorraadanalyse: inzicht in voorraadrotatie, dode voorraad, en verkoopvoorspellingen.

 

Kostenbeheer: inzicht in magazijnkosten, zoals opslagkosten, personeelskosten, en verzendkosten.

Rapportage en analyse

7. Verbinding met transport management systemen (TMS)

Een goede integratie met een WMS omvat ook een koppeling met een Transport Management Systeem (TMS) voor geoptimaliseerde verzending:

 

Verzendplanning: automatische selectie van de meest kostenefficiënte en snelle verzendmethode.

 

Verzendkostenberekening: integratie met koeriersdiensten voor realtime kostenberekening op basis van bestemming, gewicht, en afmetingen.

Integraties - Verbinding met transport management systemen (TMS)

8. Beveiliging en toegangsbeheer

Bij integraties zijn gegevensbeveiliging en toegangsbeheer essentieel. Onder de privacywetgeving bent u immers verantwoordelijk voor de beveiliging van persoonsgegevens:

 

Authenticatie en autorisatie: beperkingen en toegangsniveaus instellen voor verschillende gebruikers om gevoelige gegevens te beschermen.

 

Encryptie van gegevens: gegevens die worden uitgewisseld tussen systemen worden versleuteld om te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Beveiliging en toegangsbeheer

9. Onderhoud en updates

Een integratie vereist voortdurende monitoring en onderhoud om ervoor te zorgen dat alle systemen blijven functioneren zoals verwacht:

 

Monitoring tools: realtime monitoring om problemen zoals gegevensvertragingen of storingen te detecteren.

 

Regelmatige updates: updates en patches voor de API’s of middleware om te zorgen voor compatibiliteit en beveiliging.

Samengevat

Integraties met een Warehouse Management Systeem zorgen voor een naadloze en efficiënte afhandeling van magazijnactiviteiten door de automatisering van processen, real-time gegevensuitwisseling, en nauwkeurige synchronisatie van voorraad- en orderinformatie.

Fulfilment

Enthousiast?

Neem contact op en plan direct een afspraak. We gaan graag met u in gesprek over alle mogelijkheden voor uw producten.

footer vector